.:Our Love:.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

.:Permata Keluarga:.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, June 16, 2010

Aku Pengguna TEGAR

Pada pagi yang bersejarah nie…aku nak share ngan korang brand2 yang boleh dikatakan best..bagi aku la…walaupun harga dia murah tapi berbaloi…(sesuai dengan masyarakat yang berpendapatan sederhana macam aku nie)…let’s check…

Pencuci Muka Oxy
Aku guna oxy ni dah lama..dalam 3 tahun dah agaknya..memang sesuai untuk jerawat..tapi sekarang aku guna yang untuk blackhead, blackhead kurang la sikit..tapi jerawat memang jarang la nak singgah kat muka aku nie..

Krim Muka Safi
Untuk krim muka, aku prefer safi, memang produk murah..tapi aku guna since lepas SPM sampai la sekarang…bagus untuk parut jerawat selain dari memutihkan kulit muka…senang didapati dikedai2 berhampiran anda..

Ubat Gigi Fresh & White
Yang ni pun aku dah lama guna, walaupun gigi aku tak putih2 jugak tapi aku tetap guna Fresh & White dengan harapan satu hari nanti gigi aku akan putih…masih sabar menunggu…

Johnson Baby Milk Bath

Time study dulu pernah guna pastu dah lama tukar brand lain, and hari ahad lepas aku beli untuk Irfan..memang best bau dia…lembut cam baby…

Maybelline

Sekarang aku guna bedak maybelline, 2 way sekali dengan foundation..jimat2 guna coz boss aku yang bagi..harap kat aku memang tak beli dah..dulu aku suka pakai Johnson compact powder..yang tu memang slow sikit kesan dia…tapi harga murah la kalau nak bandingkan dengan maybelline nie..

Lipice Sheer Colour
Lipice nie aku baru try guna..memang bagus untuk bibir yang sensitive macam aku nie..bibir yang tak boleh kena lipstick…dia ikut warna darah jugak lipice nie..

Lampin Pakai Buang Fitti Basic
Dari Irfan lahir sampai sekarang aku tetap setia dengan Fitti…pernah try Huggies tapi memang tak sesuai, mesti melecet and merah2 walaupun pakai sekejap saja…so Fitti is the best…




Walaupun brand murah namun tetap bergaya…. nanti ada barang best aku update lagi ye...

p/s : sakit lutut masih terasa...semalam bangun dua kali buat air halia..hope hari nie ok sikit...



7 comments:

azzey said...

Klu produk Jhonson & Jhonson tu mmg I agree..coz dah guna...lg Milk Bath dia...lotion pon okay..If Maybelline I prefer Maskara dia....Kalis air...

~suNshiNe~ said...

azzey : ya...sy pun suka lotion dia..

Cik Ct Fadzil™ said...

yup biar mura asl bmutu btul x akak? :)

~suNshiNe~ said...

ct : btl tu..sokong2..yihaa..

icee-yah said...

betol..cream safi tu memng boleh memutihkan.kwn sye pakai..:)

~suNshiNe~ said...

icee-yah: parut jerawat pun mudah hilang...

hanaKir@ said...

Syak xle pkai brg2 mcm 2..kulit sensitif..cepat je jawat naek..skrg ni pkai sabun tia amelia je dengan bb cream foundation..wlopon harge memg mahal cket tp berbalai..bdak lak gune ZA hehe..ilang parut jawat n ringn je kt muke..