.:Our Love:.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

.:Permata Keluarga:.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, July 7, 2010

Notice Resign

Mood hari nie : Dalam dilema, tak tau nak resign macam mana..kelakar la aku nie, kalau orang lain aku tengok senang ja diaorang cabut..aku pulak nak kena pening-pening nak bagi ayat apa kat boss aku, nak buat notice 2 minggu jek, boleh tak? ingat next week tak mau mai kerja dah...tapi takut kena bayar kat company pulak, sepatutnya aku kena bagi notice sebulan awal..hu3..tolong..sesapa ada idea, boleh kongsi dengan aku yang tengah pening nie...

thanks google








p/s : masa tengah blogwalking tadi, tengok header depa semua cun-cun belaka...design sendirik woo...aku curik kat internet jek...maklumla tak da masa nak ngadap laptop..

12 comments:

Salmia said...

hahaha.. sy pun tak ada masa nk buat header. biar kosong je

hanaKir@ said...

my sis ri2 bagi notis seminggu je.tap die xpat gaji yg die ptt dpt..so die xya baya la kompaun 2

~suNshiNe~ said...

salmia : kosong pun klu match dgn page tetap nampak cun.

hanakira : selalu mcm tu la..kompaun digantikan dengan gaji kan..hrp2 ok la.

White Bird said...

pekerja tetap ek..

first sis hantar la resign letter,

pastu ,sis amik semua leave yg ada.

Balance yg ada(tempoh notis)sis keje

la kejap .

~suNshiNe~ said...

nak hantar notice tu la susah..boss takmo terima..

maklum la pekerja cemerlang..ngeh3..

Rina (◕‿◕)✿ said...

so what's the plan after this *ceh sepiking lak hee

laa sunshine ni zura ke? zura ni aku-allthething ke? hehe

byk name nak kene ingt ni :)

~suNshiNe~ said...

cuma plan nak pindah je ada dlm pala otak..tapi tak tau nak pindah mana..ha3..gila tak??

sushine - nama glemer, glemer ke aku neh..he3..
zura - separuh dari nama asal

aku-allthething - semua la ttg sy kt dlm blog neh..

igt yg senang dah la..watpe nak susah2 kn..

azzey said...

Sunshine: mesti dh kritikal nih.....tu yg quit tuh.....Technically mmg kene bg notis i bln.....tp alternatif lain....cuba discuss ngan bos....mmg jasa baik dia bg awak 2 minggu notis jerk...tp makesure reason tu kuat okay.....all the best....

p/s: selalu blogwalking mcm mana....through blog kengkawan ke @ just terjah jerk.....just nak share....he3...

~suNshiNe~ said...

azzey : discuss dgn boss tu the best way la..kdg2 dia blh terima kalau kita bgtau elok2..

tak tentu, habis melawat blog kwn2..terjah blog org lain pulak, blh tgk mcm2 jenis blog kalau main terjah je..best gak..

Cik Ct Fadzil™ said...

stuasi kita sma akak.. :)
ct pn pena tpkir cmna na mtk rsign kalu ct dpt kja d tmpt yg lbih elok.. hehee.. ;)
tp salunya kna bg ntice sbuln awl.. huhuu.. akak tnya bos xg cmna?

~suNshiNe~ said...

ct : belum rasa selamat lg nak tanya..boss akak pregnant pulak, mesti boss besar harap akak ganti dia time dia maternity leave nnti...hu3..berbelah bagi..

~suNshiNe~ said...
This comment has been removed by the author.