.:Our Love:.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

.:Permata Keluarga:.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, July 13, 2010

Jenjalan kat Taman Tasik Jitra~~




Cerita lama neh..date kita punya travelling neh on 3rd July...sapa orang Kedah mesti tau tempat nie kan...salah satu tarikan kat Jitra, dekat dengan POLIMAS, kalau naik highway ke Changloon (kalau tak silap), boleh nampak tasik ni kat tepi jalan belah kanan...boleh la kalau nak jogging petang-petang coz track untuk jogging panjang gila..mengelilingi tasik tu....kalau aku, memang tak mampu nak habiskan satu round, sampai ja hujung tasik mesti kena panggil orang usung aku...he3...jom kita tengok view tasik neh (pic tak berapa cun coz guna cam phone jek)...


bawah bumbung besar kat tepi tasik tue, orang tak berapa ramai hari tue coz hujan

En Khairuldin, En Irfan and adik aku cik Ayu


berkenalan dengan en Singa yang sangat ramah..he3..


kat tengah tasik, ada macam pulau comel...nak ke sana boleh naik kayak atau pun itik besar yang kena kayuh tu (sori lupa nak snap pic itik besar tu) tp nice la, memerlukan tenaga kalau nak pusing keliling tasik ngan itik besar tu, aku try masa tengah pregnant 7 bulan kat Irfan...gila penat...time nak pusing balik, en Khairuldin sorang je yang usaha kayuh itik tue..he3..sian dia...




dari jauh...main entrance yang ada khemah besar tu



nak jogging kena lalu tepi pokok getah tu...kalau hujan seram coz gelap..better berteman..masa lalu tepi pokok getah, dapat tengok susu getah yang dah terkumpul dalam bekas tu..first time aku tengok susu getah tau...


jogging's track



kami naik buggy neh...best pusing-pusing tasik, tak yah penat jogging..ha3..




Irfan cam takut naik buggy neh, maybe dia heran kenapa selalu naik kereta ada dinding, kali nie tak da dinding pulak..ha3..

p/s : hajat nak ke Penang belum kesampaian, Irfan demam hari Sabtu tu...kalau tak boleh update tempat cun kat sini..

5 comments:

Salmia said...

sy tau! hehehe..
dah banyak kali p tasik ni tp xpenah naik itik besar tu lg..

~suNshiNe~ said...

salmia : kalau nak kuruskan kaki, try la naik..penat woo..ha3...

azzey said...

Sunshine: Rs mcm pnh lalu tpt nih ms pg Kedah ari tuh.....

p/s: u was tagged!
~CUTE BLOGGER AWARD ~ TQ

~suNshiNe~ said...

azzey : yeah..kat tepi highway jek..kak azzey p changloon kan hari tu?

nnt zura dtg ambik ye..thanks..

azzey said...

Sunshine: haah masa Kedah vacation ari tuh......

okay...nt amik ye....tq